De christelijke bezinning op homoseksualiteit gaat door en is ook urgent. Zowel in de samenleving als in de (orthodoxe) kerken klinken vragen waarop nog geen eensluidende en afdoende antwoorden zijn gekomen. Wat is de boodschap van de Bijbel hierover? Hoe moeten christenen in dit opzicht met elkaar en anderen omgaan? Hoe reageren kerken nu meer christenhomo’s kiezen voor een relatie? Hoe bewegen christenen zich te midden van de gevoeligheden in de huidige post-christelijke samenleving? Binnen de kerken groeit de pluraliteit in het beleid. Is het mogelijk om op weg te gaan naar één christelijke stijl? Kunnen ingenomen posities binnen het debat nog bewegen?

Het gaat om een kwetsbaar onderwerp, zowel binnen de gemeente als voor homo’s zelf. Toch moeten ethiek en theologie hierover open doordenken, zo mogelijk in samenspel met andere disciplines.

Deel 11 uit de TU-bezinningsreeks staat onder redactie van Ad de Bruijne, hoogleraar ethiek en spiritualiteit aan de Theologische Universiteit Kampen.

Uitgeverij De Vuurbaak, Barneveld, 2012
Onder redactie van Ad de Bruijne
ISBN13: 9789055604753