Van het bestuur: Moedige mensen

‘Zie, God is mijn helper, de Heer is het die mijn leven draagt.’ (Psalm 54:6)

Moedige mensen:
Ik durf de stelling aan dat lbht-ers over het algemeen moedige mensen zijn. In veel situaties vraagt de coming-out al heel wat moed. Alleen al door al eerlijk te zijn over onze eigen identiteit en dit ook kenbaar te maken aan anderen is voor mij een teken van moed.

De afgelopen maand ben ik namens ContrariO naar de conferentie van het ‘European Forum of Christian LGBT groups’ geweest. Ik heb hier heel veel moedige christelijke lhbt-ers ontmoet. Christenen die tegen de klippen op eerlijk zijn over wie ze zijn en zoeken naar wegen om binnen de christelijke gemeenschap een eigen plek te hebben en tot zegen te zijn. Het zijn mensen die tegen de stroom in opstaan voor gerechtigheid en inclusiviteit. Dit heeft een grote indruk op mij gemaakt.

Persoonlijk is ‘moed’ voor mij een issue. Ben van nature niet zo’n held. Bij het lezen van Bonhoeffer raakte de psalmwoorden uit psalm 54 mij. In de tekst lees ik dat ik God mag aanroepen en dat God mijn helper is. Moed vertaal ik dan maar als met het hart in de keel het goede doen en ondertussen enkel het vertrouwen op God kunnen stellen. Voor mij toch best een mindshift.

Er is in christelijk Nederland ook nog wel wat te doen is. Ik gun de christelijke gemeenschap mannen en vrouwen die met het hart in de keel zich sterk maken voor een gemeenschap die iedereen insluit. Een gemeenschap die rijker wordt doordat men ontdekt dat we enkel met elkaar God kunnen de volle rijkdom van God kunnen verstaan.

Mijn voorstel is om samen de moed op te brengen deze klus aan te gaan? Want tenslotte is en blijft God een helper.

Namens het bestuur,
Gert-Jan