Van het bestuur – Loslaten…

Toen schrok ik wakker in een donker bos
Ik was verdwaald in ’t midden
Van mijn leven
Dat wat ik vasthield
Liet mij zomaar los

(Dante)

Loslaten…

Vorige maand was ik bij de maandelijkse Evangelisch Roze Vieringen in Amsterdam. Het thema was die zondag ‘loslaten’. Na afloop (meestal heel gezellig) werd er nog volop ‘nagepraat’:

je hebt net een relatie en die wordt onverwacht verbroken. Je hebt twintig jaar een relatie en zet er zelf een punt achter. Je hebt kinderen die je nooit meer ziet. Jouw relatie heeft niet de goedkeuring van je familie. Hoe nu verder?

Loslaten. Hoe doe je dat? Psychologen hebben er weblogs mee vol geschreven. Maar uiteindelijk ben je het altijd zelf die actie moet ondernemen. En dat is een pittige klus, vaak tegen je gevoel, dwars tegen wat je dierbaar is (of was) in.

Voor velen van ons zal het in de komende maanden tijd zijn om vakantie te vieren. Met het loslaten van ons werk hebben we doorgaans minder moeite en dat is maar goed ook. Even uitrusten om zo weer nieuwe krachten op te doen voor dat wat komt.

Het was een mooi verenigingsseizoen met volop activiteiten en met veel leden die zich hebben ingezet voor de vereniging. Ook het bestuur is bijna weer voltallig. ContrariO gaat nu even ‘plat’ om eind augustus weer fris te kunnen beginnen. Een goede zomer!

Namens het bestuur,
Arjan Mitzer