Christen & Homo

Homo met God? Homo met God!

Wat geweldig dat je hier terecht bent gekomen. Welkom!
Deze tekst is voor jou. Je kon er op een dag gewoon niet meer omheen. Je hebt het al zo lang geweten, maar je durfde het nooit onder ogen te zien. Maar nu lukt dat niet langer. Je bent homo. Jij vindt mannenlichamen fascinerend mooi. Je bent lesbisch. Jij kunt je ogen niet afhouden van die klasgenote of collega.

Maar, daarmee is het probleem niet opgelost. Het wordt alleen maar groter. Het kan toch niet? Het mag toch niet? Niemand mag het weten. Je vrienden, je familie, iedereen in de kerk zal nooit meer met je willen praten. Je ligt eruit.

Maar je moet iets. En zo kwam je hier. God dank! dat je hier komt. Hier willen we je laten weten dat je niet raar, vies, fout of zielig bent. Ook jij bent een schepsel van God. Met aandacht gemaakt door Hem. Hij heeft jou lief. Ik hoop dat jij ook met liefde naar Hem kijkt.

Maar…. God vindt het toch niet goed, dat vrouwen van vrouwen houden en mannen van mannen? Dat heb je altijd gehoord (als er al iets over homo’s gezegd werd…) De zonde van Sodom. Mannen die bij mannen liggen. De teksten heb je stuk voor stuk gelezen. Of juist niet. Ik heb ze altijd overgeslagen. Ik kon ze niet lezen. En ik vind ze nog moeilijk. Laat ik dat maar gelijk zeggen.

Weet je, in het denken en praten over homoseksualiteit beginnen we eigenlijk altijd aan de verkeerde kant. Het gaat gelijk over ‘of het nu wel of niet mag’ en ‘het’ is dan een relatie.

Het is veel belangrijker dat we ergens anders beginnen. Bij jou. God heeft jou lief. God heeft jou lief. Nog een keer: God heeft jou lief. Eigenlijk moet je nu even stoppen met lezen en voor je uit staren en tegen jezelf zeggen: God heeft mij lief. Jezus heeft mij lief.

Alle verhalen in de Bijbel gaan daarover: dat God mensen lief heeft. En dat wij dat vrijwel nooit echt geloven. En dat God daar niet blij mee is. En dat Hij altijd, altijd! doorgaat met liefhebben. Dus ook jou.

Kijk maar rustig rond op deze site. Je vindt er verhalen van anderen, die ongeveer hebben meegemaakt wat jij doormaakt. Soms heel herkenbaar, soms heel anders. Je vindt ook verschillende visies op homoseksualiteit. Sommige ken je, sommige zijn misschien vreemd. Lees ze, denk er over na. Er zijn ook verschillende visies over relaties. En – nogal belangrijk – wat staat er nu eigenlijk in de Bijbel? Hoe lees je ‘de teksten’? Wat zegt Jezus er eigenlijk over?

En laat ons weten wat je ervan vindt. Of als je vragen hebt, er is altijd wel iemand die graag met je in gesprek wil.