ContrariO in spotlight van media

17 November

Tijdens het partijcongres van de ChristenUnie sprak Robert Daverschot de leden toe en gaf aan dat deze discussie [positie van homo’s in bestuurlijke functies] vooral mét christelijke homo’s gevoerd dient te worden in plaats van over homo’s. Het partijbestuur heeft aangegeven een ContrariO afgevaardigde in de gedragscommissie te laten deelnemen.

Bekijk de uitspraak van Daverschot op het RTL4 Nieuws

16 november 2007
Mede door de commotie rondom de voorgenomen motie van Yvette Lont dat ‘praktiserende’ homoseksuelen de Christen Unie niet zouden mogen vertegenwoordigen, is onze vereniging in de spotlight komen te staan van de landelijke media. Niet alleen het Nederlands Dagblad besteedt veel aandacht aan het onderwerp, deze week stond ook actualiteitenrubriek Netwerk in het teken van de kwestie, die tot spanningen leidt in de ChristenUnie.

Bekijk de uitzending van Netwerk
Bekijk de resultaten van de enquete door Netwerk

Op vrijdag 16 november, de vooravond van het ChristenUnie congres, besteedde ook de NOS aandacht aan de kwestie door een christelijke homo zelf eens te vragen hoe hij erin stond. Robert Daverschot werd geinterviewd in zijn eigen kerk te Amsterdam.

Bekijk de uitzending van NOS op 3

De Volkskrant had donderdag 15 november aandacht voor de positie van homosekuelen binnen de orthodoxe kerken. Een viertal leden van de vereniging hebben een openhartig verhaal gedaan.

Download het Volkskrant artikel