Voor God en de naaste homo zijn met hoofd, hart en ziel

Zaterdag 24 november vond in Harderwijk onze jaarlijkse opendag plaats, waarop lebeeldden, maar ook vrienden, familie en andere belangstellenden van harte welkom zijn. Het thema was van ‘Hoofd tot Hart’.

’s Ochtends was Prof. Dr. Dick Swaab spreker. Hij is hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en zijn verhaal richtte zich vooral op het hoofd, waar ook de emoties vandaan komen die altijd aan het hart worden toegeschreven.  Wanneer je meer te weten wilt komen over dit onderwerp lees dan het boekje van Dick Swaab:  “Seksuele differentiatie van het brein: bepalen je hersenen of je hetero of homo wordt?”

Herman van Wijngaarden, van de protestantse jongerenorganisatie Hervormd Gereformeerde Jeugdbond, sprak ’s middags. Herman had geen reden Swaabs deskundigheid inzake homoseksualiteit en de hersenen in twijfel te trekken. Er is echter volgens hem wel meer dan neurobiologie: de mens is meer dan materie. Daarom pleitte hij er in zijn bijdrage voor ,,met hart en ziel” homo te zijn.
Lees het verslag in het Nederlands Dagblad.

Tevens werden op de opendag de resultaten van de enquête gepresenteerd die in het voorjaar is uitgezet onder de leden. Met thema’s als band met familie, plaats in de kerk, leefstijl en omgang met seksualiteit. Wanneer je geïnteresseerd bent in de resultaten kun je het verslag lezen in het Nederlands Dagblad.